marți, 17 mai 2011

Un scurt istoric despre Parfumuri

Parfum este deja de mii de ani - cuvântul "parfum" vine de la un cuvânt latin care aduce sensul "prin fum". Una dintre cele mai vechi utilizări ale parfumurilor vine de la arderea de tămâie şi ierburi aromate folosite in serviciile religioase şi ritualuri. Egiptenii au inventat sticle de sticlă şi parfum. Astfel, făcându-l unul dintre primele utilizari comune pentru sticlă

Lumea antica au folosit , uleiuri grase de măsline şi de susan se crede ca au fost combinate cu plante parfumate pentru a crea unguente original neolitice. În 3000 î.Hr., când egiptenii au fost invatati pentru a scrie şi de a face cărămizi, exportau  cantităţi mari de mir. Cele mai vechi elemente de comerţ au fost cel mai probabil condimente şi alte plante parfumate, cea mai mare parte rezervate pentru scopuri religioase

Evul Mediu si Islamului au ajutat să se extindă aprecierea şi cunoştinţele de parfum. Mohammed el însuşi, a cărei viaţă a durat 6 si 7 secole, se spune că a iubit copii, femei şi parfumul mai presus de toate. Mirosul lui favorit a fost, probabil, camphire (henna).

Lumea moderna în secolul 19, au avut loc două schimbări importante  în lumea occidentală de parfumuri. Franţa a devenit lider în restabilirea utilizări terapeutice de parfum.

Astăzi există peste 30000 designer de parfumuri pe piaţă , parfumurilor nu mai sunt pentru cei bogati. industria parfumurilor a suferit mai multe modificări în tehnica, material şi stil. Toate acestea au creat industriei moderne a parfumurilor, una care cuprinde încă creativitatea, mistica si romantism, împreună cu marketingul face un mare contact la consumatori.

Voi incerca in urmatoarele postari sa fac prezentari la cele mai vandute game de parfumuri din lume , urmariti  si aveti numai de castigat foarte multe informati despre parfumuri de zi , seara, noapte, cum puteti cuceri sau incita persoana iubita cu un parfum potrivit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu